Una de les poques mancances que ens trobem al realitzar una pàgina web amb wordpress és que no ens permet gestionar de manera directa les etiquetes meta o meta tags.

L’ús d’aquestes etiquetes és fonamental per a l’optimització SEO de la nostra pàgina web.

Una solució ràpida, és editar directament el fitxer header.php, per introduir les paraules clau (meta tag keywords) i la descripció de la pàgina (meta tag description). Podeu trobar al codex de wordpress l’explicació de com fer-ho:. L’inconvenient és que mitjançant aquesta solució no podem especificar diferents resultats per a cadascuna de les nostres pàgines o posts.

Si volem elevar al màxim el control d’aquests paràmetres (molt recomanable per millorar el SEO de la nostra web), una bona solució és recórrer a un plugin. El problema ve quan hem d’escollir …

Les dues millors i més populars (són gratuïtes) opcions són:
All in One SEO Pack (AiOSEO)
Yoast WP SEO (YWPSEO)

La meva opinió és que guanya la partida AiOSEO: és molt més senzill d’utilitzar, encara que una mica més limitat, però depèn de quin projecte tinguem entre mans, compleix sobradament amb la seva comesa. A més podem desactivar quan vulguem sense necessitat de desinstal·lar, i no estem obligats a omplir aquest esport a totes i cadascuna de les nostres entrades, ja que ens dóna la possibilitat de generar automàticament les keywords per un post.

Com a aspectes negatius, dir que cal reinstal·lar-lo i reconfigurar-lo cada cop que l’actualitzem.

YWPSEO, segueix sent una bona opció, i mereix una oportunitat. Això sí, compte amb fer proves, ja que presenta problemes en fer una desinstal · lació.

fonts:
WordPress Codex: Meta Tags in WordPress
Perishable Press: Yoast WP SEO vs All in One SEO
Digging into WordPress: wpSEO vs. All-In-One SEO Pack