Big Cartel és una plataforma web que et permet crear la teva tenda online en questió de minuts, d’una manera molt senzilla. Està especialment pensada per artistes (ilustradors, músics, artesans, fotografs…) i és una molt bona opció per començar, ja que ofereixen la possibilitat d’utilitzar un pla gratuit .

És el cas d’una bona amiga, Montse, que està darrera de Macmon bijoux. A través de la seva web ven peces de bisuteria creativa, amb un toc personal molt característic. Son peces úniques fetes de manera artesanal, que a més a més renova habitualment, us recomano que hi feu una ullada. La Montse va començar el seu comerç online a través d’aquesta plataforma, i a l’hora de donar un nou estil a la seva botiga online va confiar en mafsdisseny.

Així es com es veu ara…

Aixi es com es veu ara la web de macmon bijoux

i així es com es veia abans:

Aixi es com es veia abans la web de Macmon Bijoux

Com el seu pressupost era de guerrilla, vam decidir adaptar una de les plantilles que ofereix Big Cartel, personalitzant-lo al seu gust, però minimitzant les hores a invertir en el projecte. Aquest és un cas molt clar en que no calia reinventar la roda.

Tot seguit us explico quines opcions teniu si voleu customitzar una plantilla (theme) de Big Cartel.

Utilitzar una de les plantilles existents

Tenim fins a tres plantilles diferents que podem intercanviar per variar l’aparença de la nostra tenda online. Totes tres, donen de per sí, un resultat que molt probablement ja us sembli suficient.

Modificar el codi

Si teniu uns minims coneixement de HTML i de CSS, podeu endinsar-vos en el codi, mitjançant un editor online que us facilita la plataforma, i que us permetrà veure els canvis en el mateix moment que els esteu fent. Això si, haureu d’afegir alguna imatge de capçalera feta amb una mica de gràcia… Només tocant els colors o tamanys del text, no aconseguirem un gran avenç.

Si us animeu amb aquesta opció, és molt recomanable, gairebé obligatori, fer una còpia de seguretat del vostre theme, a l’apartat de “customize design”, l’ultima pestanya on diu “Advanced” i baix de tot, “download current theme”. Aqui teniu un enllaç al website de Big Cartel on expliquen com fer-ho.

Instala Big Cartel en local

I només pels més atrevits… Una joia, que he descobert tot realitzant aquest projecte: Dugway. Si voleu desenvolupar plantilles a mida per Big Cartel, Dugway us serà de gran ajuda. Necessitareu tenir instal·lat Ruby 1.9.3+ (normalment preinstal·lat en Mac OS X i Linux). No és que hi hagi una gran demanda de plantilles per Big Cartel, però tot apunta a que va en augment.

Tradueixo literalment: Dugway et permet fer funcionar el teu projecte Big Cartel al teu ordinador, provar-lo en qualsevol navegador, escriure-hi codi amb el teu editor preferit i utilitzar recursos com ara CoffeeScript, Sass, i LESS.